Centar Genta (©Mozzart Sport)
Centar Genta (©Mozzart Sport)

Zavirite u carstvo odbojkašica Srbije u Gentu (FOTO+VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 19.08.23. | 09:01

Jedina mana ovog prelepog grada je što njegovi stanovnici izgleda baš i ne vole odbojku

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Genta)

Prebivalište odbojkašica Srbija od 15. avgusta je Gent. Jedan od najlepših gradova Belgije očarao je sve sportiste već na prvi pogled, a kao jedina mana za sada može da se izdvoji to što njegovi stanovnici izgleda baš i ne vole odbojku... Srpkinje su prvu utakmicu protiv Ukrajine pobedile bez većih problema, a sa tribina trijumf svetskih šampionki nije gledalo možda ni 100 ljudi.

Izabrane vesti

Ali, dobro. Možda se situacija bude promenila kada dođu na red jači i zanimljiviji okršaji. Mada, naše devojke se neće buniti ni da ih niko ne gleda, ukoliko budu beležile pobedu za pobedom. Znaju zbog čega su u Gentu i da im je jedini cilj da sa što bolje pozicije prođu u osminu finala i nastave pohod ka medalji u Briselu.

S obzirom na to da reprezentacija uglavnom ima samo jedan trening dnevno, kao i da tokom grupne faze postoje i slobodni dani, sigurno da će igračice uspeti bar malo da osete i čari van terena. Makar da prošetaju centralnim ulicama, popiju kafu pored vode, slikaju se na nekom od prelepih mostova ili odu u šoping. Sve u svemu - nakupe se pozitivne energije - koje ovde sigurno ima.

Grad koji je sačuvao srednjovekovnu arhitekturu i koji na svakom drugom koraku ima neki čudesni dvorac, može svima mnogo da ponudi...

Srpska reprezentacija je baš kao i sve ostale u grupi A smeštena u Hotelu Holidej In koji se nalazi na 20 minuta od centra grada. S razlogom su ekipe izolovane, jer u tom zabačenijem naselju tokom većeg dela dana ipak mogu da imaju potpuni mir, koji je i potreban na takmičenju, kako bi se održao fokus.

Naše devojke su smeštene u dvokrevetnim sobama - u svakoj je po jedan tandem. Maja Ognjenović je sa Tijanom Bošković, Bojana Drča sa Jovanom Stevanović, Katarina Lazović sa Aleksandrom Jegdić, Ana Bjelica sa Teodorom Pušić, Bianka Buša sa Minom Popović, Sara Lozo sa Majom Aleksić, a Aleksandra Uzelac sa Henom Kurtagić.

Treninzi i utakmice se igraju u Top Sport dvorani, koja se nalazi na deset minuta vožnje od baze svih timova. Naša selekcija treninge ima uglavnom ujutru od devet, 10.00 ili 11.00 časova... Do dvorane i nazad putuje autobusom, a nađe se poneko i ko se odluči za hodanje ili trčanje. Selektor Đovani Gvideti voli da se vrati peške, pa Belgijanci ne treba da se začude ukoliko ga sretnu.

Danas Srpkinje imaju slobodan dan, a meč drugog kola igraju u nedelju od 17.00 časova protiv Slovenije. Prvi cilj su ostvarile - pobedile su na otvaranju Ukrajinu i osetile teren i loptu. I protiv Slovenije ih čeka slična priča... I ta ekipa je među autsajderima u grupi A.

Posle Slovenije u ponedeljak dolazi na red najteži meč grupne faze sa reprezentacijom Poljske. To je tim koji je ove godine uzeo bronzu u Ligi nacija i koji je prošle godine u četvrtfinalu Svetskog prvenstva pošteno namučio tada izabranice Danijelea Santarelija. Svesne su naše devojke koliko bi bio bitan trijumf u tom obračunu. Ta pobeda ukoliko ne bude iznenađenja na drugim utakmicama, trebalo bi da donese prvo mesto u grupi i lakši put ka završnici takmičenja.

Ipak, neće se sve završiti duelom sa Poljskom. U utorak će ponovo biti dan pauze, a onda su na programu obračuni sa Mađarskom u sredu, pa sa Belgijom u četvrtak. Posle toga se četiri najbolja tima iz grupe A sele u Brisel.

Top Sport dvorana u GentuTop Sport dvorana u Gentu

Osmina finala i četvrtfinale igraju se u Firenci i u Briselu. Naša selekcija se nada da će posle deset provedenih dana u Gentu, imati još toliko u glavnom gradu Belgije, jer bi to značilo da će 3. septembra igrati odlučujuće utakmice za medalje...

PIŠE: Miljana ROGAČ

EVROPSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠICE

Subota

GRUPA A

17.00: Ukrajina - Mađarska

20.00: Slovenija - Belgija

GRUPA B

18.00: Rumunija - Švajcarska

21.00: (9,00) Bugarska - Italija (1,03)

GRUPA C

17.00: Švedska - Grčka

20.00: Azerbejdžan - Nemačka

GRUPA D

16.00: Slovačka - Španija

19.00: Estonija - Finska





tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeEvropsko prvenstvo za odbojkašice 2023.Tijana BoškovićMaja OgnjenovićĐovani Gvideti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara